#6 Testimonial

#

Declarații public

 1. Dorina Păunescu, actriţă

,,Pentru mine, spectacolele Teatrului Masca sunt spectacole-studiu. Să-ţi stăpâneşti trupul şi să vorbeşti cu el! Câtă muncă! Câtă dăruire! Câtă pasiune! Şi talent! Trebuie să vă spun, cu mâna pe inimă, că în seara aceasta am primit o lecţie de actorie şi de generozitate. Mă uit la toţi actorii aceştia şi mă minunez de cât control al corpului pot să aibă. Toţi actorii ar trebui să vină să vadă aceste spectacole şi să înveţe! Câtă bucurie ca dincolo de mască, de machiaj, să descoperi o identitate, o biografie, o lume!”

 • Student, 22 ani

„Sunt foarte încântat de ceea ce se întâmplă aici. Azi descopăr, pentru prima dată, şi Casa Filipescu-Cesianu, şi statuile vivante ale Teatrului Masca. Ce pot să zic?! Spaţiul este perfect pentru o asemenea manifestare. E o iniţiativă foarte frumoasă: teatru pe Calea Victoriei.

 • Contabilă, 45 ani

„E foarte frumos ce aţi făcut aici. Nu am fost niciodată la Casa Cesianu. Aşa am aflat şi eu că s-a deschis. Am mai văzut spectacole ale Teatrului Masca, dar în parc. Aici e mai frumos. Spaţiul e potrivit cu statuile astea. Parcă sunt de aici. Mă bucur mult că am ieşit din casă şi v-am descoperit!”

 • Mamă, 35 ani

„Am ieşit cu cei mici şi sunt foarte încântaţi. Ne-am plimbat prin toată grădina casei. Copiii sunt fascinaţi de statui. Şi nouă ne plac foarte mult. Parcă ne-am întors în alte timpuri. Cred că cel mai mult mi-au plăcut Domnişoara Havisham şi Trollul îndrăgostit. Mulţumim!”

 • Inginer, 32 ani

„Sunt impresionat. Am văzut câteva statui care mi-au plăcut foarte mult. Domnişoara Havisham şi Frida Kahlo sunt superbe. Tot evenimentul arată foarte profesionist. Îmi pare rău că sunteţi doar astăzi aici, pe Victoriei. Din păcate, nu pot ajunge în parcuri. Poate mai veniţi cu spectacole şi în zona asta de centru!”

 • Student, 20 ani

„Sunt pentru prima oară la Festivalul de Statui Vivante. Dar de acum o să urmăresc programul vostru. E super. E prima dată când sunt aşa aproape de actori. Şi e foarte mişto ce văd. Mă simt foarte bine. Mulţumesc, Masca!”

 • Funcţionară bancă, 45 ani

„Mă bucur că încă există instituţii care fac ceva pentru Bucureşti. Şi, mai ales, care fac ceva pentru Calea Victoriei. Devenise o zonă cam pustie şi plictistioare. Uite aşa, mai ies oamenii din casă, mai văd că se întâmplă ceva. Ştiam spectacolele Teatrului Masca, dar n-am mai fost de câţiva ani. Cred că este o alegere bună că acum au venit să joace şi în centru.”

 • Student, 22 ani

„E frumos aici, în parcul „Al. I. Cuza”. Nu am fost niciodată, pentru că nu sunt din Bucureşti. Îmi place mult ce faceţi voi. Am văzut nişte chestii care m-au interesat şi pe care aş vrea să le mai văd. Mi-au plăcut foarte mult momentele Confucius, Brâncuşi, Domnişoara Havisham. Eu studiez istoria artei şi cred că de-aici pasiunea pentru personajele astea. Mulţumesc, Masca!”

 • Pensionară, 75 ani

„Mă bucur că aţi revenit şi în cartierul nostru. Unora le e mai greu să se deplaseze chiar şi până în centru. Aşa că ne bucurăm să avem spectacole şi în zona noastră. E de admirat ce face Teatrul Masca. (…) M-a impresionat extrem de mult Arca lui Lenin. Adică eu am trăit o parte din lucrurile acelea groaznice. Nu e o plăcere să îmi amintesc. Dar e bine pentru tineri, să afle şi ei cum am trăit noi.”

 1. Mamă, 34 ani

„Copiii se distrează de minune. Azi nu a fost doar o ieşire în parc cu cei mici. S-a schimbat faţa parcului cu totul. M-au rugat să le povestesc diseară despre broaştele ţestoase, despre chinezi. E foarte frumos ce se întâmplă. Mulţumim, Masca!”

 1. Pensionar

,,Impresionant. Pentru mine e ceva nou și foarte bine gândit ca organizare, ca spectacol. Am văzut prin străinătate statui vivante, dar nu mă așteptam să fie atât de incitant.”

 1. Agent turism, 34 ani

Am descoperit în sfârșit bucuria de a merge la Teatrul Masca. Până nu de mult doar un punct de reper pentru prietenii ce veneau în vizită la mine. „Coboară la Teatrul Masca. Vin eu să te iau…” Am văzut trei spectacole până acum. Din păcate săptămâna asta plec din București. Și din păcate nu am prins bilete pentru sâmbătă la Îndrăgostiții. Pe de altă parte m-am bucurat că a fost sala plină și că nu au mai fost locuri. Eu sunt la cinci minute depărtare de Teatru și pot veni altă dată să văd spectacolul.

Felicitări pentru tot ceea ce faceți. Sunteți extraordinari! Vă mulțumim pentru clipele frumoase oferite!

 1. Asistent medical, 40 ani

Excelent, minunat, impresionant! talent, pasiune, muncă,răbdare. Felicitări!

 1.  Inginer, 50 ani

Multumesc pentru spiritul și, frumusețea sentimentelor transmise spectatorilor. Bravo teatrul MASCA, Bravo directorului!

 1. Avocat, 45 ani

 Recomand cu drag piesa de teatru Casa cu nebuni. Fără prea multe cuvinte a reușit să mă răscolească. Mulțumim și vom reveni cu drag la Teatrul Masca.

16. Casnică, 38 ani

Sunteți minunați prin tot ceea ce faceți pe scenă. Atâta talent și dăruire, mă impresionează ☺😊. De cum începe piesa simt că ma desprind de lumea reală și pășesc în lumea ireală a unor personaje complexe și rătăcite. Multumesc frumos pentru tot sacrificiul și dăruirea voastră.

17. Mamă / Casnică, 30 ani

Acest demers cultural artistic al Teatrului Masca relevă și o importantă componentă educațională. La vârsta copilăriei, poveștile și basmele reprezintă un instrument foarte important la îndemâna părinților, pentru a stimula dragostea de lectură și cărți, curiozitatea intelectuală a celor mici, dar și un instrument care consolidează legăturile afective ale copiilor.

18 Profesoară, 55 ani

Excepțională piesă, pregatită cu atenție și cu muncă asiduă. Poate fi urmărită și de adolescenți, deopotrivă și de pensionari. O pledoarie pentru educație, este totodată și o fină critică la adresa justiției. Felicitări actorilor și regizorului și tuturor celor care ne-au făcut seara minunată!

 19. Fotograf, 27 ani

Un spectacol extraordinar! Machiaj, costume și măști deosebite! Mai rar am văzut atâta trăire a actorilor în timpul piesei! Vă mulțumesc pentru o seară plină de iubire! Revenim cu drag la teatru. Vă doresc mult succes!

20. Profesor 45 ani, Parcul Al I Cuza

Felicitări!!!!!!! De fiecare dată când vă văd mă transpun în lumea pe care o prezentați și asta e foarte bine pentru că mesajul ajunge la țintă. Mi-aș dori să vă văd mai des însă. Sunteți super. Keep up the good work!!!!!!!!Mulțumim frumos !

21 Studentă,25 ani

SUPERB!!!! Nu am cuvinte să descriu emoția dată de acest spectacol! Aștept cu nerăbdare urmatorul festival, voi fi prezentă negreșit.

22. Profesor, 40 ani

Domnule Director,

Vă mulțumesc pentru spectacolele Slugă la doi stăpâni și Parcul, datorită cărora am descoperit un teatru unic în peisajul nostru cultural: nu numai că m-au fermecat costumele, muzica, dăruirea actorilor, regia, dar, în plus, la aceste spectacole pot veni și elevii de școală, fără ca profesorii să regrete inițiativa de a-i scoate în afara claselor. Vă mărturisesc faptul că, în postura de inițiator și director al unei școli particulare, doar cu trei ani mai tânără decât Teatrul Masca, am decis să văd înainte orice spectacol la care merg cu elevii mei, ca să evit surprizele neplăcute (nu cred că este necesar să detaliez…). Am făcut ochii roată și în această stagiune și… doar la Masca am găsit ce căutam.

23. Casnică, 45 ani

E off topic ce am să vă spun, dar cu scuzele de rigoare am să încerc.

Am văzut Gardienii veseli duminică. Geniali. De la camionul care transportă decoruri și costume pe care scria “Atenție acest transport conține cultură”(sau ceva de genul ăsta) și până la bucuria cu care actorii au jucat în căldură. Mi-a bucurat duminica pentru că de ceva vreme nu mai ajunsesem la teatru. Rar am văzut atâta bucurie care să treacă scena către cei care stau de partea cealaltă, în cazul ăsta bordurile din piață. Oamenii ăia se bucurau, erau puși pe șotii, or fi avut și ei probleme acasă dar nu s-a văzut nimic, parcă toata lumea trăia într-o lume roz, fără nici o problemă.

Și mi-au plăcut spectatorii care au intrat în joc și care nu au ezitat să facă asta având în vedere locul unde se desfășura spectacolul.

24. Studentă, 23 ani

Felicitări! Am râs cu lacrimi la spectacol și pentru asta le multumesc tuturor celor care au participat la realizarea acestuia.

 25. Pensionară, 67 ani

Foarte frumos spectacolul, s-a întâmplat să trec prin parc și bineințeles că am stat să-l văd până la final. Cred ca ar fi bine să aibă loc astfel de spectacole mai des, sunt deconectante și bucureștenilor chiar le-ar face bine…

26. Economist, 34 ani

Și eu am fost cu băiatul meu la Cafeneaua în seara de 9 februarie și am avut același sentiment de `electrificare` și emoție. Faceți o echipă minunată! FELICITĂRI MASCA, FELICITĂRI MAESTRE!

27. Student, 20 ani

V-am văzut și eu azi, la Unirii 2. Sunteți foarte tari! 😀 am admirat în primul rând naturalețea cu care niste adulti se pot implica atat de frumos si …zburdalnic;)) in a bucura sufletele si chipurile oamenilor. 🙂 multumim. A, si .. ati anuntat ca sunteti in fiecare weekend la metrou. Tot la unirii? Sau unde obisnuiti sa ne mai fericiti?:)

28. Profesoară

Am să vin să revăd această piesă când se mai încălzește vremea, negresit! Ce Actor! Dar și ce Pian! 2 Maestri! Un regal! N-am putut scoate o vorbă minute bune după spectacol (efectul bouche-bee probabil). Acasă am plâns. Actorul nostru mult iubit stârnește mereu reacții, ne face să râdem în hotote, să plângem, mereu trezește ceva în noi, nu ai cum să nu-l îndrăgești, NU AI CUM SĂ-L UIȚI. Nu vă pot explica ce înseamnă să stai în primul rând în sala la un spectacol ca acesta… Aveam senzația că respir odată cu dânsul. Când a venit lângă mine mă gândeam să respir mai încet.

Te copleșea o astfel de prezență. A rugat-o pe o domnișoara de alături să-i țină oglinda pentru un moment. S-a pudrat. A zis : `Nu știu cum puteți voi femeile să faceți asta zilnic!?` (râsete, râsete). S-a `încurcat` într-o clovnerie. M-a surprins râzând cu poftă. `Domnișoară, credeți că v-ar iesi mai bine? poftiți aici, încercați d-voastră.` (iarăși râsete). Era Adorabil ! (…) L-aș fi aplaudat ore-n șir (dacă ar fi fost omenește posibil). Toate piesele MASCA au ceva magic, dar ACTORUL este INIMA acestui teatru. Căci cu domnul Mălaimare a început totul. Atenție! Dă dependență! MASCA- simply addictive.

29. Lia, studentă

Am venit pe 19 februarie la INTRUSA, pe un vânt de 100 km/ h :)) și un frig de crăpau pietrele. Dar nu am regretat! MASCA mi-a oferit iarăși un moment luminos, plin de emoție și dulci frisoane. Nici nu știu cu ce să încep, TOTUL M-A IMPRESIONAT. Un adevarat `pentageniu`, acei 5 actori suprareal de expresivi!Interesant joc cromatic al costumelor : alb-negru-gri…Mi-a plăcut SIMBOLISTICA piesei, punerea-n scenă, decorul, dar mai ales MUZICA. Acorduri melancolico-transcedentale, jalet andaluz, nostalgic acordeon de mahala pariziană, săltăreț ritm irlandez, …toate încă le mai aud. Tot prin muzica s-au marcat acele `retours en arriere`, în momentele –cheie. Anume emoții ce chemau anume acorduri sau invers.

Romanul în cerc. Scena de început a celor 2 pahare-2 cutite-2 frați revine la final. Multe simboluri, frumos. Lauri `a la Caesar` pe leaganul în care Intrusa își dă ultima suflare. Discul solar de Apus, tragic de înroșit. Motivul Orbului , al povestitorului detașat, care parcă nu vrea să mai vadă. Motivul inițierii, motivul duelului, încleștarea, paralelismul ( bărbăție- inocență- cei 2 frați copii). Perfecțiunea sculpturală din nudul INTRUSEI! Scene rapide, care spuneau mii de cuvinte.

Am descris ușor haotic, din frânturi de emoții și senzații, așa cum îmi vin acum, după câteva zile în minte. Am plecat acasă și de data aceasta la fel de emoționată și plăcut surprinsă de magia MASCA.

30. Pensionară

Dragii noștri, vă aplăudăm de ceva vreme, dar oricât de tare ne ustură palmele în final, parcă nu e suficient pentru a arăta câtă emoție ne trece prin suflet când vă vedem.

31. Pensionară

Dragii mei, v-am văzut în câteva spectacole și mi-ați plăcut tare mult, sunteți nemaipomeniți și deosebiți prin faptul că ieșiți și jucati in spații neconvenționale (în parc) pentru că reușiți să aduceți un strop de bucurie oamenilor în aceste vremuri tulburi. Felicitări,domnule Mihai Mălaimare atât dumneavoastră cât și trupei de actori!

32. Fotograf, 27 ani

Multumesc pentru spiritul și, frumusețea sentimentelor transmise spectatorilor. Bravo Teatrul MASCA, Bravo directorului!

33. Marketing Specialist, 28 ani

A fost superb. Am trăit sentimente/senzații cum n-am mai trăit niciodată la un spectacol: frică, deznadejde, iubire, dezgust, uimire, fericire, furie, dezamăgire – prin jocul magistral al actorilor prezenți succesiv pe scenă. Vă mulțumesc pentru azi și pentru arta pe care o creați pentru noi, spectatorii. Felicitări echipei Teatrul Masca.

34. Social Media Specialist, 29 ani

Yvonne este un spectacol pe care îl trăiești, pe care îl savurezi, dar pe care cu greu îl poți explica în cuvinte. Ca de altfel toate celelalte spectacole ale lor. Teatrul Masca, mulțumesc pentru încă o seară minunată.

35. Casnică,50 ani

Mulțumim din suflet că ați scos din anonimat un parc care merita mai mult. Dorim cât mai multe evenimente în acest loc.

Add comment

de același autor... Cristinel Dâdăl

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Newsletter

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories